L’any 2019 ha tancat amb unes xifres turístiques molt condicionades per la climatologia. La calor dels mesos d’estiu i la pluja coincidint amb esdeveniments ha suposat una davallada en el nombre de consultes a l’Oficina de Turisme de Montblanc i també ha repercutit en el nombre total d’usuaris de les visites guiades.
També s’hi ha de contar la inestabilitat política, la qual ha frenat el nombre de grup atesos, sobretot escolars.

Un total de 12.491 visitants han gaudit de les explicacions dels Guies de Montblanc. Respecte l’any passat, ha pujat el percentatge dels que han fet la visita individual dels caps de setmana, sent així el 51,6% d’aquestes. El 25,1% eren grups d’adults i el 23,3% eren escolars. Malgrat la davallada però, es pot dir que Montblanc té un públic fidel.

Les visites guiades s’han convertit en un element que ajuda a desestacionalitzar l’activitat turística de Montblanc i s’han convertit en un motiu per visitar el municipi.
Les visites guiades a Montblanc tenen un model de funcionament molt singular i sovint és posat com a exemple de dinamització local.

De cara a aquest any 2020 s’incorpora el Museu del Pessebre de Catalunya ventall de propostes de visita guiada tant per a grups com per a escolars.