L’Espluga va celebrar aquest dilluns un ple extraordinari per sotmetre a votació una moció contra la JEC per la inhabilitació del president Quim Torra i la negativa de la condició d’eurodiputat d’Oriol Junqueras. La sessió l’havia provocat Junts per l’Espluga a través d’una instància i tenia només aquest punt en l’ordre del dia, però no va prosperar perquè els regidors del govern i el de Nova Espluga no van acceptar la urgència del punt. Tots ells van lamentar que el grup de Jordi Torre forcés un ple de forma unilateral per una qüestió de país sense tenir en compte l’acord d’unitat en aquestes qüestions de tots els grups municipals.

La moció, finalment, es votarà en el ple ordinari d’aquest gener

Les formes que van portar la convocatòria del ple extraordinari han generat malestar a l’executiu local perquè consideren Junts es va apropiar d’una moció de l’ACM i va obligar de forma unilateral la celebració del ple extraordinari sense pactar-ho amb la resta dels plenari. En canvi, des de Junts es va defensar la necessitat d’aprovar ara la moció i van recordar que en altres ocasions s’han celebrat plens extraordinaris per qüestions semblants. En aquest cas, l’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, va recordar a Jordi Torre que les altres convocatòries s’havien fet de forma unitària entre tots els grups i que aquesta vegada no havia estat així.

L’Ajuntament de l’Espluga aprovarà aquesta moció contra les decisions de la JEC, però serà en uns 15 dies quan està prevista la celebració del ple ordinari del gener. Així, el govern defensa que es podran estalviar els costos extres del plenari d’aquesta setmana i, remarquen, serà llavors quan la protesta contra la JEC serà unitària.