L’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, ha confirmat que no es rehabilitarà l’àrea de servei d’autocaravanes ubicada al parc fluvial abans de la riuada del passat 22 d’octubre. En declaracions a l’Ajuntament a Casa de l’EFMR, Vidal ha explicat que el govern local repensarà la zona fluvial pròxima al naixement del Francolí, però ja ha aclarit que prop del riu no hi tornarà a dormir ningú. En aquest sentit, s’optarà per delimitar les activitats que representin un risc en cas d’episodis com el d’aquesta passada tardor.

Es buscarà un nou emplaçament

L’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, al programa l’Ajuntament a Casa de l’EFMR (Foto: Gerard Bosch)

L’executiu local però no vol renunciar a disposar d’una zona dedicada a l’estacionament d’autocaravanes, ja que es considera important per al sector turístic, per això s’estudiarà un nou emplaçament. Tot i això, Josep Maria Vidal ha deixat clar que el seu govern caminarà cap a una planificació de la llera que permeti minimitzar danys materials i humans i ha exemplificat: “que quan torni a passar una riuada la restitució sigui molt més fàcil perquè el que s’emporti es pugui restituir ràpidament”.

ÀUDIO | Josep Maria Vidal confirma que no rehabilitaran l’àrea per a autocaravanes

L’àrea d’estacionament, situada a tocar del riu, es va estrenar durant l’estiu del 2016 i permetia aplegar més d’una trentena de vehicles d’aquest tipus sense límit de permanència. Disposava d’una estació amb servei de buidatge d’aigües, servei de càrrega d’aigua potable i de connexió elèctrica per a dues autocaravanes simultàniament. Era un punt freqüentat per aquest perfil de visitants, però arran dels aiguats no es va lamentar cap pèrdua humana ni material d’usuaris d’aquesta àrea, malgrat que, molt a prop, s’hi trobava estacionat el camioner belga desaparegut el passat 22 d’octubre i que encara no ha estat localitzat.

L’Ajuntament ja treballa en la redefinició del parc fluvial

El riu Francolí al seu pas pel parc fluvial de l’Espluga a inicis del 2019 (Foto: Gerard Bosch)

D’altra banda, l’alcalde de l’Espluga no s’ha atrevit a confirmar que passarà amb el parc infantil situat en aquesta mateixa zona, ja que assegura que s’ha de repensar tota la llera, també en clau turística. Estirant aquest fil, Vidal ha manifestat que l’aposta del seu equip en turisme segueixen sent les Coves i el riu i ha avançat que s’ha començat a treballar amb el Museu de la Vida Rural i la Fundació Carulla una col·laboració en l’estratègia de definir com ha de ser el nou parc fluvial, també connectant-ho amb la problemàtica del canvi climàtic que, de fet, s’ha convertit ja en un dels eixos de treball del MVR.

ÀUDIO | L’alcalde de l’Espluga exposa com volen redefinir el parc fluvial

ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA a l’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal