La circulació de trens a l’R-13 i R-14 entre Lleida i l’Espluga de Francolí continuarà interrompuda, com a mínim, fins al 15 de maig, segons ha decidit Adif i ha informat aquest dijous Renfe.

La línia va patir importants danys a conseqüència de la llevantada del passat 22 i 23 d’octubre passat. Adif està duent a terme treballs ens els diferents trams de via que van resultar malmesos i que va xifrar en gairebé 30 milions d’euros l’import de les reparacions necessàries per al restabliment de les infraestructures danyades. Mentre durin les tasques de reparació, Renfe ofereix als usuaris un servei alternatiu amb autobús en el trajecte que discorre entre la capital del Segrià i l’Espluga de Francolí.

Actualment s’ofereix servei de bus alternatiu (Imatge: Pep Morató)

El trajecte en bus suposa un increment de 50 minuts

Tot i això, el trajecte en bus suposa un increment del temps de viatge pels viatgers d’aquest tram d’uns 50 minuts. Entre l’Espluga i Barcelona, i viceversa, la circulació s’ofereix amb normalitat i en els horaris habituals. En el trajecte entre Lleida i l’Espluga de Francolí, Renfe ha avançat l’horari de sortida de Lleida, Puigverd, Juneda, les Borges Blanques, la Floresta, Vinaixa i Vimbodí per garantir l’enllaç del bus amb la sortida dels trens des de l’Espluga a l’horari habitual.