A la Conca en Joc de l’Espluga FM Ràdio hem tornat a reviure i a parlar de com es va viure la riuada. Aquest cop ho hem fet en l’àmbit més esportiu però també en el personal amb la copropietaria de Drac Actiu, Laly Puig.

Els arbres escombrats per la riuada van destrossar la seu de l’empresa d’activitats d’aventura, Drac Actiu, de l’Espluga. L’edifici no va cedir però l’aigua es va endur tot el material.

«Des de les 10 de la nit d’aquell dia ja teníem claríssim que canviarien moltes coses»

Ells, aquell dia, durant la tarda estaven treballant al local, a més a més, van poder marxar pel camí de sempre a l’hora de plegar. No va ser fins a les 2 de la matinada que van poder arribar a l’altre costat del riu per poder veure la magnitud del desastre.

«Tal com baixava l’aigua ja vam imaginar que la cosa bé no estaria. No ens esperàvem que l’edifici estigues tan malament.»

Instal·lacions de Drac Actiu 2 dies després de la riuada (Imatge: Pep Morató)

Vam preguntar si se’ls hi havia passat pel cap abandonar el negoci després de tot, la resposta de la mateixa nit va ser la següent:

«Aquella mateixa nit de la riuada vam pensar que el projecte de Drac Actiu s’havia acabat»

Tot i el desastre dona gràcies a l’ajuda de la gent que l’endemà ja estaven allí per ajudar amb el que fes falta, també la resposta de la Riuada Solidària.

«La gent va ajudar moltíssim a refer-nos»

«Tota la moguda que s’està fent (la Riuada Solidària) i pensar que s’està fent tot per ajudar-te, això no té preu.»

La gent ajudant a treure fang de dins al local de Drac Actiu Imatge: Pep Morató

Drac Actiu l’empresa especialitzada amb esport, lleure, salut i cultura

Drac Actiu porta des de l’any 1998 organitzant, dissenyant i duent a terme l’organització i la direcció de diversos programes. Activitats guiades esportives i de natura pensades a mida per a grups, famílies, joves i escolars.

Així eren les instal·lacions de Drac Actiu

«Ara mateix estàvem bé amb una situació estable amb treballadors i proveïdors, sap greu!»

«A la vida s’ha de saber compensar una mica més la vida personal i la vida professional, mai deixar de lluitar per un projecte però s’ha de saber posar les coses al seu lloc.»

Per tal de refer-se econòmicament i abans no arribin les ajudes Puig anima a tothom a fer activitats amb ells, també a comprar la samarreta dissenyada després de la riuada.

ENTREVISTA A LA CONCA EN JOC