Ara fa deu anys el paisatge de la Conca de Barberà era ben diferent. El 8 de gener de 2010 la comarca conquenca va patir una gran tempesta de neu que va deixar a molts punts gruixos de més de 60 centímetres. Les principals carreteres de la província van quedar col·lapsades i la neu va aïllar vàries poblacions.

A conseqüència d’això, a l’Espluga desenes de persones es van quedar sense electricitat, l’Ajuntament va facilitar grups electrògens. A Forès la brigada municipal va ajudar els nuclis de població de Glorieta, La Sala de Comalats i La Pobla de Ferran que van quedar aïllats durant tres dies. També es van anul·lar les classes a tots els municipis de la comarca.

La circulació ferroviària també es va veure afectada a causa del temporal de neu, ja que es va interrompre el trànsit ferroviari entre Reus i Lleida durant el 8 i 9 de gener. Pel que fa a les carreteres principals de la comarca la C-14 a Passanant i la C-241 entre Montblanc i Santa Coloma de Queralt també van quedar tallades.

A l’Espluga FM Ràdio es va viure de primera mà aquesta gran nevada amb especials informatius. L’Espluga FM ràdio va fer d’altaveu per seguir tota l’actualitat d’aquelles hores.

AVANÇ INFORMATIU 20.30h 8.1.2010

Xavier Lozano en una connexió en directe.

BAIXADA EN TRINEU EN DIRECTE A L’EFMR