La Conca de Barberà ha tancat el 2019 amb 756 aturats. Aquesta xifra representa un descens interanual del 9,57% i en nombres absoluts hi ha 80 persones inscrites menys al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que el 2018. Es tracta de l’any que hi ha amb menys desocupats des del 2007, just abans de la crisi econòmica en què hi va acabar 615 aturats. A partir d’aquest moment l’atur es va enfilar sempre a finals d’any per sobre dels 1.067 desocupats actuals.

Segons les dades del Ministeri de Treball i Seguretat Social, aquest descens final ha vingut durant tot l’any, ja que al desembre hi hagut un ascens de desocupats. El mes passat es van registrar 15 conquencs més a l’atur. En tot cas, s’ha mantingut una tendència a la baixa. Des del punt de vista interanual, la tendència continua sent a la baixa. Des del 2012 que el nombre d’aturats ha anat baixant en comparació amb l’any anterior.

A la capital de comarca, Montblanc, s’han registrat al desembre 311 persones, una xifra que representa 19 més que fa un mes. A l’Espluga de Francolí s’ha mantingut igual que el mes anterior amb 145 aturats.