La tòfona serà el producte protagonista d’aquest cap de setmana, 11 i 12 de gener, a Vilanova de Prades amb la quarta edició de la fira que programa diverses activitats al voltant d’aquest fong. L’esdeveniment comptarà, com en els darrers anys, amb el concurs de gossos tofoners com a principal acte.

La tercera Fira de la Tòfona Negra de Vilanova de Prades serà inaugurada oficialment a les 11 del matí per part de les autoritats. A les 12 hores arrancarà una demostració de cuina en directe de la mà del xef Rafael Múria, del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant. La jornada continuarà amb el Showcooking “Contes amb tòfona” amb el chef Nil Bono del Restaurant Deliranto de Salou guardonat amb una estrella Michelin.

El recinte firal ubicat al camp de futbol municipal, per primer any, obrirà portes el dissabte i el diumenge a les 10 del matí. En aquest espai s’hi trobaran punts de venda de tòfona negra, productes de quilòmetre zero i degustació de tapes amb tòfona i vins de la DO Conca de Barberà. El mateix dissabte a les 2 del migdia hi haurà un maridatge “Vins per la tòfona” a càrrec de Ramón Rosset analista sensorial de vins i gastronomia. Seguidament hi haurà el dinar trufat i per tancar el dissabte presentació del llibre “L’aiguat de Sant Marc, ell no ho volia fer”.

Diumenge a dos quarts d’onze del matí es realitzarà una jornada tècnica “Plagas y enfermedades en truficultura” a càrrec de Maria Martín Santafé. A les 12 hores del migdia començarà, l’esperat 4t Concurs de gossos tofoners. Després també hi haurà una exhibició canina, multi raça. A les 16.00 hores es farà el tancament de la fira.