Últims dies per visitar l’exposició del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí “Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?”. L’exposició, que es va inaugurar el 15 de febrer tancarà les seves portes aquest diumenge 5 de gener.

La bona acollida per part dels visitants de l’exposició, juntament amb la demanda de centres educatius de poder visitar la mostra durant el curs escolar, va portar al Museu a prorrogar tres mesos més l’exposició i possibilitar així que escoles i instituts puguessin programar la visita durant les sortides escolars del primer trimestre del curs escolar 2019-2020.

“Plàstic” és una exposició produïda pel Museu de la Vida Rural i comissariada per Núria Vila, que aborda des de la cultura l’ús què fem del plàstic i convida als visitants a reflexionar entorn d’un dels materials que més han canviat la nostra vida.

Una exposició per conèixer el plàstic i reflexionar-ne

L’exposició “Plàstic”, que des de la seva inauguració ja ha rebut més de 9.000 visitants, vol generar reflexió i debat, a través de les arts visuals, entorn del plàstic. L’objectiu és interpel·lar al visitant i fomentar la reflexió sobre la sostenibilitat a través de diferents llenguatges i propostes artístiques. El projecte convida a explorar la història del plàstic i a reflexionar sobre l’ús que en fem avui.

L’exposició compta amb la participació del col·lectiu Basurama, dedicat a la investigació, creació i producció cultural, i del col·lectiu Domestic Data Streamers, enfocat al desenvolupament de nous mètodes d’interpretació de dades. Aquests col·lectius, juntament amb divuit artistes joves, locals i internacionals del món de l’art, la ciència, el disseny, el cinema, la filosofia i l’educació, participen en l’exposició produïda pel Museu de la Vida Rural amb el comissionat de la dissenyadora i directora d’art, Núria Vila.

La mostra presenta el plàstic com un invent genial que pot esdevenir pervers, reunint objectes, fotografies, vídeos i instal·lacions artístiques entorn aquest material que interpel·len i pregunten constantment: “Tu, com ho veus?”

Les activitats es van fer en el marc de l’exposició “Plàstic. Genial o Pervers?” (Foto: Pep Morató)