Una de les notícies que han marcat aquest 2019 a la Conca de Barberà ha estat la riuada del passat 22 d’octubre al Francolí. És la notícia més llegida d’aquest any amb prop de 15.000 visualitzacions.

Entre les 10 notícies més llegides hi ha històries com la del reportatge de la Marxa de la Llibertat de 1976 o que l’equip de TV3 del “Forester” visita vimbodí i Poblet. També d’altres relacionades amb la riuada com per exemple que els germans Roca serviran el “Vi de Fang” a la Cimera del Clima de l’ONU.

Els succesos més destacats de la comarca també han estat de les publicacions més llegides.

Les 10 notícies més llegides de l’any

1. El riu Francolí es desborda a l’Espluga del Francolí i a Montblanc

El 22 d’octubre de 2019 quedarà gravat en la memòria de la comarca. Els aiguats que van caure van provocar grans destrosses en municipis com Montblanc, l’Espluga de Francolí o Vimbodí; persones desaparegudes i víctimes mortals.


2. VÍDEOS i FOTOS: Inundacions devastadores a l’Espluga i la Conca

Imatge: Arnau Martínez

Les fortes pluges del 22 d’octubre al riu Francolí van provocar inundacions devastadores que van deixar una gran quantitat d’imatges i vídeos.


3. “El Foraster” visita Vimbodí i Poblet

L’equip del programa del Foraster, encapçalat per Quim Masferrer a la presentació, va gravar a principis de gener al municipi de Vimbodí.


4. Els germans Roca serviran el “Vi de Fang” a la Cimera del Clima de l’ONU a Madrid

Imatge: Gerard Bosch

El “Vi de Fang” del Celler Rendé Masdéu serà un dels tres vins que els germans Roca del Celler de Can Roca serviran a la Cimera del Clima (COP 25) de l’ONU a Madrid aquest dilluns, 2 de desembre.


5. El celler Rendé Masdéu ven centenars d’ampolles de “vi de fang” amb l’objectiu de reobrir el negoci

Centenars de persones han visitat durant la primera setmana de novembre el celler Rendé Masdéu que els aiguats del passat 22 d’octubre van fer desaparèixer. Els visitants vinguts d’arreu de Catalunya han anat per comprar-hi les ampolles de vi que els voluntaris van poder recuperar de les restes del celler que es va endur la riuada, entorn el 10% del total. Les ampolles encara tenen el fang de la riuada, es ven a un “preu solidari” de 15 euros l’ampolla.


6. Busquen Lourdes Moix, una espluguina de 34 anys desapareguda a Tenerife

Agents de la Guàrdia Civil investiguen les circumstàncies de la desaparició d’una jove de 34 anys que va ser vista per última vegada a Puerto de la Cruz de Tenerife el passat dissabte 7 de desembre.


7. REPORTATGE: Marxa de la Llibertat de 1976 amb final a Poblet però amb càrregues policials a Montblanc

Imatge: sapiens.cat

Les Marxes per la Llibertat impulsades per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium seran la resposta popular a la sentència de l’1-O i recorreran Catalunya amb final a Barcelona. Fa més de 40 anys ja es va fer una Marxa de la Llibertat, llavors va durar 72 dies, va passar per 300 pobles i va deixar un balanç de 123 detinguts. La Marxa de la Llibertat de 1976 havia d’acabar al Monestir de Poblet però pocs hi van arribar, ja que el 12 de setembre, la marxa va ser interrompuda a la plaça Major de Montblanc amb fortes càrregues policials


8. ERC arriba a un acord de govern amb Junts a Santa Coloma de Queralt amb Ramon Mullerat d’alcalde

ERC governarà amb Junts els pròxims quatre anys a Santa Coloma de Queralt amb Ramon Mullerat d’alcalde. Aquest dimecres les dues formacions han arribat a un acord on es contemplava un govern de concentració a tres, incloent la FIC, però aquests últims no ho han acceptat el tracta ja que reclamaven dos anys d’alcaldia.


9. Ferit lleu un home després d’encastar el tractor contra un local del carrer Lluís Carulla

Un home d’avançada edat ha resultat ferit lleu després d’encastar el tractor contra un local del carrer Lluís Carulla de l’Espluga de Francolí, cantonada amb el carrer de Pau Casals. La víctima ha estat traslladada a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.


10. Mor un veí de Vilanova de Prades en un accident a l’N-240 a Vimbodí

Accident mortal a la N-240 a Vimbodí i Poblet (Foto: Arnau Martínez)

La col·lisió s’ha produït just a l’entrada de Vimbodí, on hi estan treballant cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues unitats dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del SEM. Una de les persones implicades en l’accident ha estat traslladada amb un helicòpter medicalitzat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, mentre que la segona víctima serà hospitalitzada amb un pronòstic de menor gravetat.