El Museu de la Vida Rural i el Monestir de Poblet han unit esforços per tal de representar el Cant de la Sibil·la, aquest diumenge, a l’interior de la basílica de Santa Maria de Poblet en el marc d’una jornada dedicada al cant tradicional dels dies de Nadal i les cançons de la vida rural.

El grup de polifonia tradicional del Mediterrani, Tornaveus, encapçalat pel musicòleg i director del Museu de la Música, Jaume Ayats, ha estat l’encarregat de conduir la conferència a les 12 h. Durant el col·loqui s’han desgranat les cançons de Nadal, plenes de sorpreses, de referències inesperades i d’absurds.

La conferència amb el títol ‘El Cant de la Sibil·la i les nostres tonades nadalenques’ ha explicat el perquè d’algunes d’aquestes lletres i s’ha fixat amb el caràcter desenfadat i de tabola del repertori de Nadal català, interpretant-ne alguns fragments. Al mateix temps, s’ha abordat la tradició del Cant de la Sibil·la, d’on ve i com ha perviscut a Mallorca i a l’Alguer.

A les 18 h s’iniciarà el Cant de la Sibil·la a l’església de Santa Maria del Monestir de Poblet a càrrec de les veus de Tornaveus: Jaume Ayats, Heura Gaya, Anaís Falcó, Iris Gayete i Ester G. Llop. En aquesta ocasió, Tornaveus s’acompanyarà de Josep Borràs al baixó en la interpretació d’El Cant de la Sibil·la. Es tracta d’un cant que versa sobre el judici final i del naixement de Jesús, posats en boca de la sibil·la Eritrea. El conjunt, després d’una investigació, ha optat per modular les veus amb un estil més deutor de la tradició de cant popular de la zona mediterrània i completarà el concert amb tonades relacionades amb el Nadal.