El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar, aquest dimecres, una modificació puntual del pla general a la zona del convent de la Mercè i de la Parellada per incloure com a zones verdes algunes de les finques afectades per la riuada del 22 d’octubre.

La voluntat de l’equip de govern és respectar el que la riuada va marcar com a llera del riu Francolí. Amb aquest objectiu, el consistori vol convertir en zones verdes i protegides les finques on l’aigua es va emportar la casa i reordenar, d’aquesta manera, tot l’entorn del Pont Vell. Així, asseguren, si en un futur torna a passar els danys seran menys importants.

L’alcalde, Josep Andreu, va assegurar que “és un tema sensible que tractarem amb els veïns afectats, serem generosos”. En aquest sentit, Andreu destacava que negociaran amb els veïns afectats per adquirir el terreny i convertir-lo en zona verda. “Arribarem a acords de compra. El valor cadastral estarà marcat per l’actual terreny sense el que hi havia abans de la riuada, però serem generosos”, explica.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu

Així, l’alcalde va anunciar que al pressupost del 2020 els diners que habitualment es destinen a adquirir immobles per recuperar algun tram de muralla es destinaran, de manera exclusiva, a les finques afectades per la riuada.

Després de l’aprovació inicial d’aquesta modificació del pla general, el document estarà a exposició pública i serà després quan es començarà a parlar amb els veïns, als quals se’ls notificarà també el canvi de modalitat urbanística de la seva finca.

Aquesta modificació es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics. El regidor del PSC, Juanma Cabello, destacava que “abans de començar a restaurar el Pont Vell s’ha de definir molt bé com quedarà tot l’entorn. Ens agradaria que els terrenys es comprin per un valor una mica superior per ajudar als afectats”. Per part de Junts per Montblanc, Marc Vinya destacava que “entenem que són accions que s’han de posar en marxa per millorar tot l’entorn. Anirem seguint com avança aquest procediment”.

ÀUDIO: El regidor del PSC, Juanma Cabello

ÀUDIO: El regidor de Junts per Montblanc, Marc Vinya