El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar, per unanimitat, una resolució per convertir la vila en un municipi cardioprotegit. Es tracta d’una moció que de manera inicial va presentar Junts per Montblanc però que els tres grups municipals van assumir com a pròpia.

Actualment Montblanc disposa de nou desfibril·ladors, ubicats al casc urbà, a les instal·lacions esportives i també n’hi ha dos de mòbils que utilitza la Policia Local i Protecció Civil. Junts per Montblanc demanava, a la moció inicial, revisar la ubicació dels actuals i instal·lar-ne de nous.

La resolució aprovada per tots els grups demana revisar l’actual ubicació dels equips DEA que ja hi ha instal·lats a Montblanc, sobretot els que es troben en instal·lacions esportives que només es poden fer servir quan s’hi realitza alguna activitat. També demana que es faci un nou estudi per determinar si calen més equips o modificar els existents, i instal·lar-ne a les pedanies de Prenafeta, Lilla, La Guàrdia i Rojals. La resolució també demanar un pla de formació obert als ciutadans i també entre la comunitat educativa del municipi.

La regidora de Junts per Montblanc, Raquel Huguet, destacava que “la simple existència de DEA en un municipi, no ens qualifica com a cardioprotegits. Cal que a les pedanis, per exemple, hi hagi DEA per minimitzant el temps d’espera dels equips d’emergència quan hi hagi algun cas”.

ÀUDIO: Raquel Huguet, regidora de Junts per Montblanc

ÀUDIO: Juanma Cabello, regidor del PSC

El regidor de salut pública, Santi Porta, destaca que “una de les condicions a complir és que entre un DEA i l’altre hi hagi 5 minuts a peu, i això ja ho complim. No ens tanquem a revisar els actual i a posar-ne de nous a les pedanies. I també fomentarem la formació a tota la ciutadania”.

ÀUDIO: Santi Porta, regidor de salut pública de Montblanc