El Pont Vell de Montblanc ha estat sempre font d’inspiració d’artistes. A multitud d’obres de pintors s’hi pot veure com a protagonista i des de moltes perspectives diferents. I també el Pont Vell va ser un dels grans damnificats per la riuada del Francolí del passat 22 d’octubre.

Això és el que va motivar a l’ateneu popular l’Empelt a organitzar una exposició col·lectiva d’artistes amb obres que tenen el Pont Vell com a element central. Tot plegat amb l’objectiu de recaptar fons per la Riuada Solidària, que ajudarà als damnificats dels aiguats del passat mes d’octubre.

L’exposició reuneix una quarantena d’artistes. Molts d’ells han fet obres expressament per la mostra inspirades en el Pont Vell. S’hi poden veure obres del pintor Jordi Isern, de Gerard Castellví, de Rosa Maria Piqué, dels alumnes del taller de pintura de la mateixa sala o també d’alumnes d’ESO de l’Institut Martí l’Humà. També s’hi pot veure una col·lecció particular d’obres de pintors reconeguts montblanquins com Martínez Lozano i Palau Ferré, que al llarg de la seva carrera també van pintar en moltes ocasions el Pont Vell de Montblanc.

Els diners recaptats amb la venda de quadres es destinaran a la Riuada Solidària per ajudar als damnificats pels aiguats. La mostra es va inaugurar el passat divendres 13 de desembre i es podrà veure tots els caps de setmana del mes. “El Pont Vell és un símbol, un pont és un punt d’unió entre dues terres, i vam pensar, perquè no fer una exposició amb el Pont Vell com a protagonista? Aquí hi ha obres de pintors reconeguts i també de menys coneguts, tot és art. La gran majora han fet en un temps rècord una obra expressament per la mostra”, explica la Mercè Bofill, una de les organitzadores de la mostra. Isaac Ballesté, també un dels organitzadors, destaca que “el Pont Vell és un dels elements més emblemàtics de Montblanc, és una de les panoràmiques més vistes. Fa mal veure’l destrossat per dempeus, és molt emblemàtica per Montblanc”. Ballesté recorda que “hi ha molta varietat d’artistes i de tots els estils. Destaca per la varietat i diversitat”.

Jordi Isern, un dels pintors professionals que hi participa, explica que “era molt necessari col·laborar amb aquesta exposició amb una obra feta amb el cor. Hi exposo una obra del Pont Vell nevat, d’una nevada del 2007. M’agrada molt pintar la neu i a l’obra es pot veure el pont abans de la riuada. L’he fet en tres setmanes, i he treballat molt aquests dies”.

Rosa Maria Piqué, artista i professora de pintura a la sala Sant Miquel, també hi exposa una obra així com els seus alumnes. “Sempre hem participat en actes solidaris i sempre hem pintat el Pont Vell. Si me’l fas dibuixar, ho faria de memòria sense mirar-lo, el tenim a la memòria”.