L’exposició ‘Dust Bowl, quan la naturalesa es rebel·la’ produïda pel Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí el 2018 arriba aquest diumenge al Museu de Gavà.

Gavà posarà sobre la taula les conseqüències que pot provocar la falta d’equilibri entre la gestió agrària i ramadera i el medi ambient, a través de l’exposició del Dust Bowl. L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest diumenge al Museu de Gavà i comptarà amb la presència de Gemma Carbó, directora del Museu de l’Espluga de Francolí i d’Àlex Rebollo, comissari de l’exposició. També es realitzarà una visita guiada exclusiva a càrrec del comissari.

Amb aquesta mostra, el Museu recorda la catàstrofe ecològica i humanitària dels anys 30 als Estats Units d’Amèrica com a conseqüència dels mals usos agrícoles, agreujada pels efectes de la Gran Depressió generada pel Crac del 29. El primer cas extensament documentat de refugiats climàtics és l’eix central de la nova exposició, però acaba destacant casos de refugiats actuals o els imminents efectes del canvi climàtic. Tot plegat amb la voluntat de posar en relleu les conseqüències que pot generar l’abús de l’home vers la natura.