L’Associació Escarritx Literari de Montblanc publicarà un llibre de l’Aiguat de Sant Marc 2019, riuada del Francolí del passat 22 d’octubre. Els beneficis que s’en treeguin de la venda aniran destinats a Riuada Solidària al Francolí.

L’Escarritx Literari publicarà un llibre en que hi ha participat alcaldes dels municipis afectats, a més a més, hi haurà les publicacions dels guanyadors de la Conca de la 11à Festa del Llibre que enguany es va celebrar del 15 al 17 de novembre. A més a més, diversos escriptors de la Conca de Barberà han participat en la redacció del llibre.

Dues parts són les que conformen aquest llibre. En la primera es podran llegir totes les poesies i els relats guanyadors en el VIII Certamen Literari de tardor de l’Escarritx, el tema principal del qual fou La Conca de Barberà. La segona part és la més solidària. Els alcaldes dels sis pobles afectats per la riuada obren aquesta segona part, que segueix amb la poesia, i després les narracions i articles de diferents autors de la comarca.