El Pessebre Vivent de l’Espluga ha arribat a un acord amb la Fundació Diagrama per incorporar un grup de joves migrants acollits a Barberà de la Conca entre l’equip de muntatge de les representacions d’aquest 2019. En total, una quinzena de nois tutelats originaris del nord d’Àfrica han pogut descobrir el funcionament d’un esdeveniment cultural d’aquestes dimensions, i fins i tot alguns d’ells hi participaran com a figurants.

En les últimes setmanes, els joves han format part dels equips de logística, transport, recollida de canyes, construcció d’elements i altres funcions de voluntariat, acompanyats pels seus educadors i també pels membres de l’equip de muntatge del Pessebre Vivent.

Aquesta aposta incideix en la clara voluntat d’acció social que l’entitat organitzadora vol potenciar en el dia a dia del Pessebre Vivent, i que des del primer moment ja ha suposat la inserció social de persones amb altres capacitats en la plena normalitat dels equips de voluntariat i de figurants.

També reforça el compromís de l’entitat amb les necessitats socials de cada moment, destinant l’anomenada ‘part social’ dels beneficis de les representacions que cada any es lliura a un col·lectiu o entitat. Aquest any serà pels damnificats per la riuada del 22 d’octubre a l’Espluga de Francolí. Aquest any el Pessebre Vivent de l’Espluga es representarà del 26 al 29 de desembre i les entrades ja estan a la venda a pessebredelespluga.com, l’App ‘Pessebres Vivents’ i l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí.