Els horts socials de Montblanc tanquen un etapa de dos anys, en la qual hi han participat una mitja de 12 famílies. Els horts socials sorgeixen l’any 2013 per donar resposta a l’emergència alimentària conseqüència de la crisi econòmica existent, especialment preocupant era l’augment de famílies que acudien al menjador social de Càritas.

Els promotors del projecte Anaïs Sastre i Joan Casellas, la regidoria de medi ambient i benestar social de l’Ajuntament, serveis socials del Consell Comarcal i Càritas Montblanc, comencen a buscar horts per terme, i donen amb l’Hort del Portugués, i es divedeixen 15 parcel.les per a les persones que ho necessitin.

ÀUDIO: Anaïs Sastre, promotora del projecte, fa una valoració

Ara en aquesta última etapa, de dos anys, 12 famílies han fet ús d’aquestes parcel.les, a més de montblanquins i montblanquines que s’hi van voler sumar. L’objectiu principal era abastir de menjar aquestes persones que no hi podien tenir accés, més enllà també han servit per fer xarxes entre diferents tipus de persones, aprendre una mica més del cultiu ecològic i recuperar els horts que al llarg dels anys han sigut abandonats. Els perfils són molt diversos: persones derivades de serveis socials, persones migrades, persones amb risc d’exclusió social, i de difernts origens.

ÀUDIO: Sastre explica el projecte

A la primavera s’iniciaria una nova etapa amb un nou grup, de fet al febrer ja s’iniciaran les classes teoriques i de cara a l’abril es començaria la pràctica. Les places sortiran a concurs públic des de l’Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal en els quals s’hauran d’omplir uns formularis per poder accedir-hi.