Montblanc inaugura, aquest divendres, una exposició col·lectiva solidària amb els afectats per la riuada del Francolí del 22 d’octubre. L’ateneu l’Empelt de la Conca de Barberà, que forma part de la plataforma Riuada Solidària, ha organitzat una exposició sota el títol ‘El Pont Vell a ulls d’artista’ i on reuneix l’obra de 40 participants, amb el Pont Vell com a protagonista.

La mostra s’inaugura aquest divendres 13 de desembre a les 7 de la tarda a la sala Sant Miquel i es podrà veure durant tots els caps de setmana de desembre. S’hi podran trobar dibuixos, aquarel·les, pintures, gravats, ceràmica. Tot amb el Pont Vell, el símbol de la riuada a Montblanc, com a protagonista. De fet, el lema de l’exposició és ‘regala un Pont Vell per Nadal’.

Els organitzadors destaquen que “és una exposició única per la seva diversitat i raresa”. Si podran veure obres fetes expressament per l’ocasió de Jordi Isern, Gerard Castellví i Víctor Pedra, entre d’altres. També s’hi podran veure col·leccions particulars que no estaran a la venda amb obres de Palau Ferré i Martínez Lozano, entre d’altres artistes.

Els alumnes d’ESO de l’Institut Martí l’Humà de l’Àrea Visual i Plàstica, per la seva banda, també participen a la mostra amb les seves obres d’art.

Durant la inauguració es podrà degustar el cava Pont Vell de caves Portell de Sarral i també un assortit d’olives de Garcia Vicent Fruits. Aprodisca i Arts Gràfiques Requesens han facilitat la impressió dels cartells per anunciar l’acte i per a la venda.

L’exposició ha comptat també amb la col·laboració de la Fundació d’Art Palau Ferré, que ha cedit els drets de reproducció de la pintura del Pont Vell del seu museu per el cartell anunciador de l’exposició, que també estarà a la venda per 5 euros.

L’objectiu és vendre obres i cartells amb l’objectiu de recollir fons per als damnificats per la riuada.