Aquest passat cap de setmana, aprofitant el pont de la Puríssima, l’Ajuntament de Montblanc ha encès l’enllumenat de Nadal. Aquest any l’atractiu principal ha estat la instal·lació d’un arbre de Nadal lluminós, amb una llarga estrella que ocupa la part central de la Plaça Major.

A banda d’aquest vistós arbre, com és habitual, s’han il·luminat els principals carrers comercials de Montblanc com són els entorns de la plaça Major, el carrer Major, el carrer Riber, la muralla de Santa Tecla, el carrer Dionís Mestres i el carrer Pintor Potau.

L’enllumenat nadalenc, iniciativa de la regidoria de comerç, ha estat instal·lat per l’empresa Imesapi, amb col·laboració de Global efficient energy. La regidora de comerç, Carme Pallàs, destaca que “un dels principals objectius de l’enllumenat és que reforci la capitalitat comercial de la Vila de Montblanc”. A més, la mateixa regidora diu que “la vuitantena d’actes programats, sumats als esdeveniments més tradicionals de les festes ajudaran, sens dubte, a que Montblanc esdevingui el centre nadalenc de la Conca de Barberà”.

En aquest sentit, aquest proper cap de setmana es seguiran desenvolupant els diferents actes de les Festes de Nadal preparats per les regidories de festes, cultura, comerç i esports. Així doncs, el divendres dia 13 a les 7 de la tarda a Sant Miquel tindrà lloc el Poema de Nadal de Josep Maria de Segarra. L’endemà, dissabte, es desenvoluparan els diferents actes previstos per recaptar fons per la Marató de TV3. Al les 12 del migdia es jugarà un partit de futbol sala entre representants de l’Ajuntament contra el Seguici Popular i a la tarda el punt neuràlgic serà a Sant Francesc amb diversos actes per a tots els públics. Els actes per la Marató clouran amb un sopar popular a Sant Francesc pel qual ja es poden comprar els tiquets a l’Ajuntament, amb una aportació mínima de 5 euros.

Durant aquestes festes s’han programat altres activitats i esdeveniments com el Casal de Jocs, l’espectacle ‘El Monstre de Colors’, el Làser Tag o els tradicionals Pastorets de Folch i Torres. Un dels objectius de les festes nadalenques del proper any serà el reforçament del treball conjunt amb la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc i Imesapi, per tal d’aconseguir innovar en l’enllumenat i seguir potenciant el comerç montblanquí.