L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va tramitar la petició de subvenció a l’Institut Català d’Energia (ICAEN) per tal de poder disposar de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics al municipi. El passat dimecres 4 de desembre es van fer públiques les poblacions, tal com va explicar l’EFMR.cat, que disposarien de nous punts de recàrrega i l’Espluga de Francolí n’és una, per això rebrà un import de 70.000 € per dur a terme la instal·lació d’aquests dos punts, que seran ubicats a l’aparcament que hi ha entre l’Avinguda Catalunya i els carrer Joan Maragall. 

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) subvenciona la instal·lació d’aquests punts en el marc del Pla estratègic per al desplegament d’infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC). La darrera actuació d’aquest projecte crearà 23 punts de recàrrega ràpida en 19 poblacions de Catalunya amb una inversió total de 864.750 €, i permetent així disposar de punts de càrrega ràpida cada 30km per tot Catalunya.

Des de la regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Espluga es valora molt positivament la possibilitat de disposar d’aquesta instal·lació per tal de facilitar la mobilitat dels vehicles elèctrics. Properament s’iniciaran els tràmits administratius per tal de poder adjudicar aquest projecte i dur-lo a terme durant l’any 2020.