L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha treballat durant aquest últim mes contrarellotge per restablir el subministrament d’aigua al municipi. Actualment la població s’abastia amb aigua de reserva de les basses.

Les pluges torrencials del passat octubre van causar diverses incidències i el poble es va quedar sense electricitat ni aigua potable. Després de solucionar les dues canonades d’entrada al municipi i restablir el servei d’aigua potable a tot el poble, ara l’Ajuntament de Vimbodí està treballant per recuperar les entrades d’aigua als pous del municipi.

Actualment Vimbodí i Poblet s’abastia amb aigua de reserva de les basses i en un sol mes han passat de 20 milions de litres a 10 milions, fet que feia preveure que en un altre mes si no entrava aigua a les basses, l’aigua potable s’acabaria.

L’alcalde del municipi, Joan Canela, en declaracions a l’EFMR.cat ha afirmat que “el consum diari el tenim garantit” amb aquest primer pou en funcionament. Ara l’empresa Sorea es farà càrrec dels altres dos pous que abasteixen Vimbodí. L’Agencia Catalana de l’Aigua assumirà tot el cost de les reparacions que es manté en 600.000 €.