L’Espluga FM Ràdio emetrà aquest diumenge a partir de les 11 del matí la taula rodona “Causes i conseqüències de la riuada al Francolí. Canvi climàtic i gestió mediambiental”. Es tracta d’una tertúlia amb especialistes celebrada el passat divendres 22 de novembre al Museu de la Vida Rural en el marc de les activitats benèfiques de la Riumuntada.

La taula rodona va comptar amb la participació de Tomàs Molina, físic i cap de meteorologia de TV3; Assumpta Farran, física de l’atmosfera i membre del patronat de la Fundación Energías Renovables, i Jordi Castellví, sotsinspector del cos de Bombers de la Generalitat, Unitat tècnica GRAF. El debat que va buscar les causes del creixement sobtat del Francolí, i també les seves conseqüències va ser moderat per la periodista de TV3 Mireia Segú.

La tertúlia, que també va comptar amb intervencions del públic, es va situar en el context de canvi climàtic per apuntar com el territori podria mitigar els efectes de futurs aiguats. L’emissió es podrà seguir al 107.4 FM i també al canal de TDT de l’EFMR. Posteriorment, es podrà recuperar a la carta a EFMR.cat.