Veïns de l’Espluga Park, Ajuntament de l’Espluga i Mossos d’Esquadra s’han reunit per resoldre inquietuds i reforçar la seguretat de les llars. La xerrada ha explicat consells de seguretat a una vintena de veïns i veïnes dels barris afectats per la darrera onada de robatoris. La xerrada però també ha posat sobre la taula altres mesures per fer més segures les cases i, al mateix temps, resoldre dubtes i calmar la intranquil·litat del veïnat.

I és que la preocupació per la seguretat ha anat a l’alça en les últimes setmanes després d’haver registrat 17 denúncies per robatoris en habitatges en tan sols un mes. La presència policial ha incrementat aquests dies al municipi, però tant des dels Mossos com des de l’Ajuntament fan una crida a la cooperació ciutadana per advertir a través del 112 els moviments sospitosos.

Els veïns de l’Espluga Park, que han reforçat les mesures de seguretat, estan comunicats entre ells per estar al cas del que passa al barri i, per ara, valoren positivament el reforç policial.

D’altra banda, les famílies també han reclamat que es millori la il·luminació dels carrers. L’Ajuntament n’ha pres nota i, a més a més, de cara a l’any vinent s’instal·laran els lectors de matrícules als accessos del poble. També hauria de començar la redacció del pla de seguretat local.