L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública l’actualització de les zones amb risc potencial d’inundació a les conques internes, entre elles la conca del Francolí.

A la conca del Francolí trobem tres zones catalogades com àrea de risc potencial significatiu d’inundació. Una d’elles és la zona nord de la conca del Francolí, corresponent al tram alt del Francolí al seu pas pel nucli urbà de Montblanc en què trobem el Pont Vell, i la zona de la rotonda d’entrada al municipi. Aquesta zona ha estat greument afectada per l’aiguat del passat 22 d’octubre.

Una altra àrea de risc potencial significatiu d’inundació és la zona central de la conca del Francolí, corresponent al tram mitjà del riu Francolí i al tram baix del riu Brugent al seu pas per nucli urbà de la Riba. Per acabar també hi ha la zona sud de la conca del Francolí, corresponent al tram final del riu Francolí des del polígon industrial del Morell fins a la desembocadura.

Tot i aquestes tres zones que l’Agència Catalana de l’Aigua ha estudiat per possibles inundacions no trobem el pas del riu Francolí per l’Espluga com una possible àrea de risc potencial significatiu d’inundació.

Trams amb risc d’inundació de l’ARPSI de la conca del Francolí proposats en l’APRI 2018.