Montblanc celebrarà, el proper 14 de desembre, un dia ple d’activitats amb motiu de La Marató de TV3. Són acte organitzats per l’Ajuntament de Montblanc amb la col·laboració de diverses entitats del municipi.

Els actes del dia 14 de desembre començaran a les 12 del migdia al pavelló municipal, on es disputarà un partit dels treballadors i polítics de l’Ajuntament contra les entitat del seguici. El regidor de salut, Santi Porta, ha explicat que “el porter de l’equip de l’Ajuntament serà l’alcalde, mentre que l’àrbitre del partit serà el plebà de Montblanc, mossèn Simó Gras”.

A la tarda, a les 6, el Club Patí Montblanc organitza al pavelló del Casal Montblanquí el festival de patinatge. A la mateixa hora, l’antiga església de Sant Francesc acollirà la Festa de La Marató, una tarda plena d’activitats per a tots els públics. Hi haurà activitats infantils amb Protecció Civil, actuació de la Cucafera i els gegants i nanos, balls de l’Associació Andalusa de Montblanc o un berenar, entre d’altres.

Al vespre també s’ha organitzat un sopar popular a la mateixa església. Els tiquets, que requereixen un donatiu mínim de 5 euros, es podran comprar del 4 a l’11 de desembre a l’Ajuntament de Montblanc. Després del sopar hi haurà ball i discoteca amb la col·laboració del QDQ.

Santi Porta ha destacat que “les activitats neixen d’una voluntat conjunta de les entitats i de l’Ajuntament. De fet, diverses entitats van demanar poder participar i fer actes per La Marató, i a l’Ajuntament estem oberts a realitzar actes, i encara més si són solidaris”.

A banda del dia 14 de desembre hi ha altres activitats que també recolliran fons per La Marató. Aquest dimecres 4 de desembre el Museu del Pessebre de Catalunya acollirà un concert de la coral d’Aprodisca en favor de La Marató a les 12 del migdia. El dia 13 l’església de Sant Miquel acollirà el Poema de Nadal, i el dia 15 l’Escola Mare de Déu de la Serra realitzarà diversos actes durant tot el dia, organitzats per la mateixa escola i la seva AMPA.