L’Espluga de Francolí ha viscut episodis de robatoris a domicilis en les darreres setmanes, això ha portat a intensificar la vigilància al municipi i també a fer aquesta xerrada de consells de seguretat i prevenció 

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el Cos de Mossos d’Esquadra proposen una xerrada informativa oberta a tota la ciutadania per tal de donar consells bàsics de seguretat i prevenció per evitar possibles robatoris al domicili. La xerrada serà el dimecres 4 de desembre a les 19 h a la Sala Polivalent de l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí. El responsable de l’oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Montblanc, Raül Martínez, serà l’encarregat d’exposar a la població aquests consells i també de resoldre dubtes que puguin tenir els veïns i veïnes.

Aquest acte ha estat proposat des de la regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí per tal de poder informar a la població després dels diversos robatoris que hi ha hagut les darreres setmanes. Una xerrada com aquesta ja es va dur a terme a la Urbanització Carreras, on es van produir els primers robatoris. Els Mossos d’Esquadra i els Vigilants Municipals de l’Espluga han estat treballant coordinadament i han intensificat les rondes i controls de vigilància per tal de poder detectar qualsevol vehicle o persona sospitosa.

La setmana passada i l’anterior, l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal i les regidores de Comunicació, Laura Poblet i la de Ciutadania, Aida Morgades, s’han reunit amb els veïns i veïnes de la Urbanització Espluga Parc per mostrar-los el seu suport i recollir diverses peticions del veïnat, com ara la millora la il·luminació de la urbanització.

Per altra banda, l’Espluga formarà part de la prova pilot del projecte de lectors de matrícules que impulsen els Mossos d’Esquadra i que és pioner a Europa. Actualment ja s’han concretat els punts on s’instal·len els lectors i està previst que aquest sistema es posi en marxa el pròxim 2020.