La Denominació d’Origen Montsant ha volgut posar el seu gra de sorra en la gran onada solidària que ha acompanyat a la família propietària del celler Rendé Masdeu des que ho va perdre tot en els aiguats que van afectar L’Espluga de Francolí el passat 22 d’octubre, i que van arrasar l’edifici on estava ubicat el celler.

Per fer-los costat, la DO Montsant ha promogut l’elaboració d’un vi solidari que s’entregarà al celler perquè el pugui vendre i els ajudi en la reconstrucció d’un nou projecte familiar. 15 dels cellers adscrits a la DO Montsant s’han sumat al projecte, aportant litres de les seves collites amb la voluntat de fer un cupatge amb les varietats més emblemàtiques de la DO Montsant: les garnatxes i les carinyenes.

Ja s’han fet les primeres proves del que serà el cupatge definitiu d’aquest vi negre jove que encara no té nom però del qual s’elaboraren unes 2.000 ampolles que els cellers participants esperen poder tenir a punt abans del Nadal. Un cop passades les festes s’organitzarà un acte que servirà per donar suport a la família i fer-li entrega del vi.