El ple Municipal de l’Espluga ha aprovat la bonificació de l’impost de construccions per aquells immobles que han patit danys a causa de la riuada. Amb el suport de tots els regidors, el consistori modifica l’ordenança per fixar la màxima rebaixa, que serà del 95%.

En paral·lel, també tira endavant una modificació de crèdit de 22.000 euros per destinar la partida dels pressupostos participatius a l’Associació de Defensa Forestal de l’Espluga que va perdre el seu magatzem i tot el material arran dels aiguats. De fet, la convocatòria dels pressupostos participatius havia quedat deserta.

Sense deixar de banda els desperfectes ocasionats per la riuada, des del principal grup de l’oposició es va insistir en reparació provisional de les zones més afectades, mentre que des del govern es va defensar que ja s’està fent tot el possible, tenint en compte que la Brigada Municipal s’ha quedat amb poc material a causa de l’esfondrament del magatzem del riu.