Els beneficis socials d’aquest any es destinaran a la Riuada Solidària pels damnificats de l’Espluga

El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí es representarà per primer cop 4 dies en l’actual etapa, serà del 26 al 29 de desembre, i s’oferiran 4 representacions cada tarda. L’Associació del Pessebre Vivent i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí han acordat ampliar el nombre de representacions coincidint amb un pont de 4 dies després de Nadal, amb l’objectiu de poder absorbir més visitants amb menys aglomeracions.

Aquestes representacions pel nucli històric de l’Espluga, peculiars perquè es fan amb figurants estàtics i en un espai recreat amb fidelitat i rigor històric, només es poden veure cada 2 anys. El 2017 ja es van ampliar de 2 a 3 dies i es van rebre prop de 3.000 visitants.

Beneficis socials per la Riuada Solidària

Una de les iniciatives que ha tingut enguany l’entitat organitzadora és destinar a la Riuada Solidària la part de beneficis socials que cada any es lliuren a una causa benèfica. Des del primer moment, el Pessebre Vivent s’ha sentit compromès amb les causes de necessitat social, i per això, després dels aiguats del 22 d’octubre es va prendre aquesta decisió. L’entitat ja va suspendre llavors temporalment el muntatge del pessebre perquè els seus voluntaris poguessin ajudar els damnificats. 

Entrades a la venda l’1 de desembre

Les entrades, al preu de 6 euros, es podran comprar a partir de l’1 de desembre per internet, als webs pessebredelespluga.com i pessebresvivents.cat i a través de l’App ‘Pessebres Vivents’. També presencialment a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí.

Coincidint amb l’anunci oficial de les dates de representació també s’ha presentat el cartell, protagonitzat enguany per una fotografia de Pep Torres que representa una família jueva a casa seva, la nit de la Hannukà. Una escena que s’hauria pogut produir perfectament als dos calls jueus de l’Espluga Medieval, però també a casa de Jesús, Josep i Maria a Natzaret, fa 2 mil·lennis.