La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha iniciat reunions amb els alcaldes i alcaldesses dels 184 municipis i entitats municipals descentralitzades del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, i els presidents i presidentes dels 10 consells comarcals, per dissenyar conjuntament les principals línies estratègiques del mandat 2019-2023. Les trobades –aquest dimarts a la tarda s’ha celebrat la corresponent a la comarca de la Conca de Barberà, amb la participació d’alcaldes i alcaldesses– permeten debatre i conèixer de primera mà inquietuds, objectius i reptes del món local. En aquest sentit, la participació dels seus representants esdevé un eix fonamental del mandat, que se sustenta en el lema ‘Diàleg, col·laboració i oportunitat’.

Noemí Llauradó ha assegurat que les alcaldesses i els alcaldes, així com la ciutadania que els han escollit, saben millor que ningú quines són les prioritats dels seus respectius municipis. Per això, conèixer-les de primera mà a través d’aquestes trobades esdevé un fet “transcendent” i cabdal per al disseny de polítiques per a la ciutadania. La presidenta de la Diputació ha afegit que, d’aquesta manera, “garantim i ens comprometem a fer política amb ‘llums llargues’, dissenyant i incidint en el futur de la ciutadania i fugint de les decisions immediates i de la tàctica. Tenim l’oportunitat i l’obligació de fixar horitzó”. Noemí Llauradó ha indicat que aquesta és la primera vegada a la història de la Diputació que es treballa a partir d’un procés participatiu com aquest. A partir de la informació obtinguda, es fixaran les línies estratègiques i els objectius del mandat, amb la voluntat que els àmbits d’actuació i els serveis que s’hi ofereixin siguin els més útils per a tothom.

ÀUDIO: Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona

ÀUDIO: Noemí Llauradó explica que també parlaran d’ajudes pels aiguats

La reunió d’aquest dimarts amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis de la Conca de Barberà s’ha dut a terme a la seu del consell comarcal. Com a la resta de trobades que ja s’han dut a terme a altres comarques –al Baix Camp, al Montsià, al Priorat, a la Terra Alta, a la Ribera d’Ebre i Tarragonès–, la d’aquest dimarts també ha comptat amb la presència de diputats i diputades de la institució, i també de l’equip tècnic especialitzat que, utilitzant la metodologia del diàleg apreciatiu, n’extraurà els continguts i les propostes que es tindran en compte a l’hora de dissenyar el Pla de Mandat, juntament amb altres fonts d’informació. El procés participatiu també s’estendrà a altres grups, com els empleats i empleades de la Diputació.

Les reunions amb els alcaldes i alcaldesses de la resta de comarques es duran a terme fins al gener, i el pla que regirà l’estratègia de la Diputació de Tarragona per al present quadrienni estarà enllestit durant el primer trimestre de 2020.

Suport de la Diputació als municipis afectats pels aiguats de la tardor

Durant la trobada, la presidenta de la Diputació ha anunciat l’augment econòmic de la partida pressupostària destinada a ajudar els municipis afectats pels aiguats d’aquesta tardor. En el ple que la Corporació celebrarà aquest divendres, està previst que s’aprovi el pressupost per a 2020, que contempla aquest augment, que permetrà destinar fins a 2 milions d’euros a atendre les peticions que els muncipis afectats pels aiguats realitzin.

En aquest sentit, Noemí Llauradó també ha explicat que els equips de carreteres de la Diputació segueixen treballant en la millora i reparació de la xarxa viària del Camp de Tarragona malmesa pels aiguats. Fins a l’actualitat s’han realitzat treballs de reparació en 11 carreteres dels municipis de Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Vilaverd, la Riba, Farena, Picamoixons, Botarell, Cornudella de Montsant, Siurana i Almoster. Durant les pròximes setmanes, es continuarà treballant per restablir la normalitat a tota la xarxa viària afectada. El cost de la reparació dels efectes dels aiguats a la xarxa de carreteres ascendeix als 610.202,65€.

Imatge: Adrià Roca