En el marc de la convocatòria del Premi 2019 Medi Ambient i Escoles Verdes que impulsa el Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Vedruna Catalunya Educació ha rebut el premi al treball en xarxa.

D’aquesta manera la xarxa de centres, que compta amb 32 escoles certificades com a Escoles Verdes o Escoles Sostenibles, entre elles l’Escola Vedruna l’Espluga de Francolí, en aquests moments segueix treballant per seguir impulsant l’ambientalització del currículum, arrelar el concepte d’ecociutadania i incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la pràctica pedagògica.

L’acte, que ha tingut lloc a la Universitat de Girona, ha reconegut iniciatives tant del marc del Programa Escoles Verdes, com també del Premi Medi Ambient, una convocatòria que reconeix actuacions, recerques i trajectòries que impulsin compromisos vers el medi ambient i la sostenibilitat.

La Fundació Vedruna Catalunya Educació, que ha obtingut el premi de la mà del Conseller de Territori i Sostenibilitat Sr. Damià Calvet, ha rebut el reconeixement al treball en xarxa realitzat. Un treball d’un recorregut iniciat el 2006 amb un primer Fòrum de Medi Ambient i que al llarg d’aquests 13 anys ha comptat amb iniciatives que van des d’intervencions pedagògiques a trobades, congressos i un treball en xarxa que ha implicat les comunitats educatives dels seus centres arreu de Catalunya. El treball realitzat ha permès també formar educadores i educadors per tal que puguin liderar als centres iniciatives que des de les aules treballin per tenir impactes en l’entorn i crear hàbits sostenibles.

Per a l’equip gestor del projecte, el premi no és només un reconeixement a la bona tasca feta sinó també un impuls il·lusionador a seguir planificant estratègies i actuacions que des de les escoles teixeixin vincles sostenibles amb les comunitats, amb l’entorn , amb el món.