El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat un pressupost d’11 milions d’euros pel 2020, el que representa un increment de gairebé el 9% respecte a l’exercici anterior, concretament un 8,45% més. Uns pressupostos que compten amb un 51% d’ingressos de la Generalitat, un 32% dels ajuntaments de la comarca, un 6% de la Diputació de Tarragona i un 10% d’altres administracions.

La principal inversió de l’any vinent serà la construcció d’una planta de tractament previ al centre de tractament de residus que suposarà una inversió de més de 3 milions d’euros. El consell també invertirà 100.000 euros en la redacció del projecte de noves depuradores a Vilanova de Prades, Pira i Blancafort, i 100.000 euros més per redactar el projecte d’abastament d’aigua per connectar Sarral amb Forès i Santa Coloma.

L’increment dels comptes també respon al nou contracte de la recollida selectiva, que aquest 2020 canvia amb la implantació del porta a porta i els contenidors tancats i que tindrà un cost d’1 milió 600 mil euros. El nou sistema suposa un increment, però també suposarà una reducció del cànon de la brossa que la comarca paga a l’Agència de Residus de Catalunya.

Destaca també una inversió de 130.000 euros per una nova fase de construcció d’aules de formació i despatxos a la primera planta de Concactiva.

També augmenta un 5% la despesa en serveis socials, millorant el servei de transport adaptat i d’ajuda a domicili. El consell continuarà oferint serveis als ajuntament en matèria de serveis socials, informàtica, turisme, serveis tècnics o de medi ambient.

L’organisme autònom de desenvolupament, Concactiva, que s’encarrega de la promoció econòmica de la comarca, té un pressupost propi que el 2020 serà d’1 milió 480 mil euros.