Els paraigües han estat els elements identificatius de la Riuada Solidària per retre homenatge a les víctimes i als desapareguts, als damnificats i als voluntaris dels aiguats del passat 22 d’octubre a l’Espluga de Francolí. Prop d’un miler de persones han participat de la performance aquest diumenge al migdia que ha recorregut els metres que separen Drac Actiu de la zona zero.

Durant l’acte central, les persones han obert i tancat els paraigües al ritme de la percussió. Després, s’ha donat pas a la lectura del manifest “Res és en va” que ha recordat els fets succeïts a la Conca de Barberà ara fa un mes: “Benvolgut paisatge desconegut, és un plaer retrobar-te vell amic. Et devem una disculpa, potser no hem sigut prou honestos amb tu.”

Èxit en tots els actes

La performance s’ha emmarcat en un cap de setmana ple d’actes solidaris que van començar divendres a la tarda i s’allargaran fins aquest diumenge al vespre. Actuacions musicals, divulgació, dansa o tastos de vins són algunes de les activitats que s’han programat, assolint una participació molt exitosa. Tots els diners recaptats es destinaran a ajudar econòmicament els damnificats de l’Espluga.

Dissabte al matí cal destacar les caminades guiades per la llera del riu per conèixer les causes i les conseqüències dels aiguats, així com el vermut popular que es va haver de traslladar al Pavelló del Casal a causa de la pluja. A la tarda es va presentar la coreografia “Quan tot desapareix” de l’Escola de Dansa del Casal i al vespre grups com Roba Estesa, Joan Reig Trio o Quico el Cèlio van pujar sobre l’escenari del Teatre del Casal.

Una de les portaves de Riuada Solidària, Anna March, ha agraït la col·laboració de totes les persones que han participat dels actes, així com aquelles que els han organitzat i els que han fet donatius. “Estem realment impressionats de la resposta ciutadana, la força de la gent es demostra en casos com aquest, cal seguir entenent perquè ha passat i continuar aportant tot el que es pugui a la gent que ho ha perdut tot”, ha expressat un dels portaveus, Roger Òdena.

ÀUDIO: Roger Òdena, portaveu de Riuada Solidària, valora el cap de setmana

ÀUDIO: Anna March, portaveu de Riuada Solidària, explica que es poden fer aportacions fins el 31 de desembre

Montblanc pren el relleu

El cap de setmana vinent, del 29 de novembre a l’1 de desembre, Montblanc agafarà el relleu de l’Espluga amb diverses activitats per continuar recaptant diners. D’altra banda, el divendres 20 de desembre l’epicentre solidari tornarà a ser l’Espluga amb un concert de Buhos, Itaca Band, Portobello, Joan Rovira i Banda Neon. A més a més, el número de compte per fer donatius estarà actiu fins el 31 de desembre i també se celebraran diverses activitats puntuals d’associacions del territori.

ÀUDIO: Òdena remarca que hi haura diferents actes durants aquests mesos per continuar recaptant diners