La Conca de Barberà ha commemorat el Dia Internacional contra la violència de gènere, aquest dilluns 25 de novembre. Tot i això durant tot el mes de novembre i part de desembre ja s’han realitzat diverses activitats per tal de reflexionar, sensibilitzar, fer pedagogia i reivindicar tota la tasca feta i que falta per fer per tal d’erradicar la violència masclista.

Aquest dilluns al Palau Alenyà, seu del Consell Comarcal, s’ha llegit el Manifest Institucional a càrrec de les conselleres comarcals Carme Amenós, Carme Ferrer, Judit Garcia, Sara Janer, Carme Pallàs i Rosa Sánchez. L’acte ha comptat amb la presència de Magí Trullols, president del Consell Comarcal, i de Lídia Bargas, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Tarragona. A més a més, s’ha fet un minut de silenci en record a les dones víctimes de la violència masclista.

Diverses activitats durant el desembre

També s’ha programat el taller ‘Estimar no fa mal’ a través del projecte La Carpa al Pati de l’Oficina Jove. Es tracta d’un espai participatiu i informatiu als centres d’educació de secundària per sensibilitzar sobre aquest tema. Es farà el 3 de desembre a l’Espluga, el dia 4 de desembre a Santa Coloma i el dia 19 a Montblanc.

La psicòloga del SIAD impartirà també el taller ‘L’art de dir no’ a Solivella (28 de novembre), L’Espluga de Francolí (3 de desembre), Santa Coloma (4 de desembre) i Montblanc (10 de desembre). També es farà un contacontes per la igualtat a les escoles, concretament a la Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí el dia 21 de novembre i a Vilaverd el 28 de novembre.

Finalment, un altre dels actes serà la representació de l’obra de teatre ‘Divorciades, Evangèliques i Vegetarianes’ a càrrec del grup de teatre Fila Zero de Montblanc. Es representarà el dia 24 de novembre a Montblanc, al centre cultural Sant Jordi a les 18:30h, a l’Espluga el 13 de desembre al Casalet i a Santa Coloma el 15 de desembre al teatre de l’Estrella.