El premi ‘Jordi Cartanyà’ de la 29a Nit del Turisme en la categoria ‘interior’ ha anat a mans del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, per la Ruta del Trepat, impulsada per aquesta institució juntament amb la DO vinícola Conca de Barberà.

La gran cita anual del turisme a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre ha aplegat, aquest dijous, a més de 400 representants del sector públic i privat sota la cúpula de la Tarraco Arena Plaça, en un acte que ha tingut com a tema principal la innovació i la tecnologia.

Impulsada per la Diputació de Tarragona, a través del seu Patronat de Turisme, la 29a Nit del Turisme ha enviat un missatge de suport a un sector que, en paraules de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, “és clau en la nostra economia, i encara ho ha de ser més”. En aquest sentit, ha reiterat el compromís de la institució envers aquesta activitat, i ha destacat la necessitat de reforçar el suport als municipis més petits, tant d’interior com de costa, i de redescobrir-hi els recursos turístics més enllà dels clàssics i consolidats. Tot plegat –ha afegit– ajudarà a dinamitzar-ne la economia i evitar el despoblament.

La ruta del Trepat

El servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca  de Barberà, conjuntament amb la DO Conca de Barberà, ha creat aquest 2019 un nou producte enoturístic: La Ruta del Trepat. És una ruta turística que incorpora, com a eix vertebrador, el trepat i  cellers que elaboren amb aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà.

Per definir el projecte s’ha entès l’enoturisme com una experiència de visitar les vinyes, conèixer cellers, assistir a festivals i a demostracions vinícoles en les quals el tast del vi i l’experiència dels atributs d’aquest són els principals motius per als visitants. La Conca de Barberà té molt d’això i, com a singularitat principal, el fet de tenir un vi que els visitants només podran tastar en aquest territori.