El Gran Recapte d’Aliments ha arrancat aquest divendres arreu de Catalunya.A l’Espluga de Francolí se celebrarà durant aquest divendres i dissabte i les donacions es poden fer en 3 supermercats.

Un any més a l’Espluga en destaca el projecte interdisciplinari de l’Institut Joan Amigó “Qui no té un all, té una ceba” pel qual alumnes de l’Aula Oberta de primer d’ESO estan treballant l’alimentació des de diversos punts de vista. Un dels apartats del treball és el Gran Recapte i, per aquest motiu, una desena de nois i noies han estat voluntaris aquest divendres. Abans d’aquesta jornada, els adolescents han rebut xerrades de col·laboradors del recapte per conèixer el funcionament de la cita solidària i, per exemple, els productes més necessaris.

Marcus Vinicius Teixeira, rector de la Parròquia de l’Espluga, en una entrevista a l’EFMR.cat ha remarcat que tots els productes recaptats es quedaran a l’Espluga per repartir entre les persones que ho necessiten. Actualment, són vint les famílies que acudeixen als serveis de Càritas, el que suposa un centenar de persones ateses.

Imatge: Pep Morató