La Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins de l’Espluga se substituirà per una jornada participativa desvinculada de la Fira de Sant Vicenç de l’Espluga del 2020. Després de 21 edicions, la cita de reconeixement al teixit associatiu i a espluguins i espluguines a títol individual deixarà de celebrar-se per decisió de les mateixes entitats i el consistori.

Els representants del Consell Sectorial d’Entitats celebrat aquest passat dissabte van arribar a un acord sobre el nou format la Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins. Els representants de les associacions, els grups municipals i el govern van debatre sobre la necessitat de donar continuïtat en aquest acte de la Fira.

D’aquesta reunió en va sorgir una nova proposta en què consisteix a celebrar una jornada d’entitats de cara al bon temps, entre el maig i el setembre, i que es podria estrenar aquest any.

La iniciativa podria incorporar una mostra d’entitats, activitats de descoberta del teixit associatiu, un dinar o sopar popular i també hi podria haver espai per als reconeixements. Aquestes van ser algunes idees que es van posar sobre la taula, ara tots els agents implicats hauran de treballar-les. Tot i això, en el marc de la Fira de Sant Vicenç, del 25 i 26 de gener, s’hi seguirà celebrant un sopar.

21a Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins (Foto: Pep Morató)21a Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins (Foto: Pep Morató)