La secretària municipal de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Sara López, ha plegat del càrrec després de 9 mesos de servei a la corporació. Ester Borrull passarà a ser, aquest dilluns, la secretària accidental.

L’alcalde Josep M. Vidal en un debat a l’Ajuntament a Casa de l’EFMR.cat amb tots els grups municipals ha explicat que aquest diumenge 17 de novembre és l’últim dia de la secretària Sara López que va arribar el mes de febrer per prendre el relleu de Josep M. Caffarel.

Vidal ha esmentat que “el funcionament d’aquests primers mesos a l’Ajuntament ha estat molt complicat administrativament”. A partir d’aquest dilluns es començarà a buscar la substituta amb un procés d’interinatge. L’equip de govern ha treballat per resoldre la situació el més ràpid possible. En l’entrevista ha explicat que ho han pogut fer “amb tot el suport dels treballadors/es de l’Ajuntament”.

Josep M. Vidal al debat de l’EFMR (Imatge: Pep Morató)

La decisió de López es produeix després d’uns mesos de polèmiques amb els grups municipals. Sara López va arribar a l’Espluga el febrer passat per ocupar de manera interina la secretaria del municipi, rellevant Josep Maria Caffarel que es va jubilar mesos abans. Caffarel es va acomiadar del seu càrrec el passat desembre després de 37 anys de servei.

La polèmica va arribar en l’últim ple de mandat de la passada legislatura en què l’equip de govern, Junts per l’Espluga, va titllar de què “l’arribada d’una nova secretària va posar una taca negra a la col·laboració amb el personal”. L’exalcalde David Rovira també va manifestar que mai s’hagués imaginat que una persona podria bloquejar una institució com ho ha fet. De fet, l’antic govern va obrir un expedient a la mateixa secretària Sara López.

L’actual govern no ha entrat a fer valoracions públiques de la persona en qüestió, però sí que ha reconegut els problemes de funcionament de l’administració local.