La productora Principal Segona Films ha adquirit els drets audiovisuals d’Un cel de plom de l’editorial Amsterdam i El colom de Ravensbrück de Roca Editorial, de Carme Martí, per convertir-la en un llargmetratge i portar la vida de Neus Català a la gran pantalla.

La novel·la es va publicar en 2012 originàriament en català, el 2015 va ser adaptada teatralment i Roca Editorial l’ha rellançat en castellà aquesta tardor amb el nou títol El colom de Ravensbrück.

El productor Miquel Romans, de Principal Segona Films, ha dit que volen recrear els fets reals viscuts per Neus Català i novel·lada per Carme Martí “amb el màxim respecte i rigor possible”, tal com explica en un comunicat, especialment el seu pas per Ravensbrück (Alemanya) i la seva implicació en el sabotatge d’armament en el camp de Holleischen (antiga Txecoslovàquia).

El llibre de la montblanquina Un cel de plom biografia la vida de Català, empresonada als camps nazis durant la segona guerra mundial i morta l’abril amb 103 anys als Guiamets, el seu poble natal.