Un total de 5 comerços tarragonins han rebut aquesta distinció que atorga anualment la Generalitat, a través d’Empresa i Coneixement. L’Òptica Salas i la Gelateria Sirvent, de Tarragona, i la Pastisseria Rovira, de Riudoms, han estat guardonades amb els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris, en categoria de més de 150 anys. A més, també han rebut aquest guardó la botiga de joguines Bonifàs, de Valls, i la merceria Ca La Cotillaire, de Santa Coloma de Queralt, en la categoria de 100 anys o més.

Aquests guardons distingeixen els establiments i mercats municipals en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s’han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional. 

En aquesta edició, s’ha distingit un total de 28 establiments comercials i 2 mercats municipals centenaris per la seva trajectòria de cent o més anys de servei al comerç. Així mateix, s’han reconegut 15 establiments comercials amb cent cinquanta o més anys d’història.