Esquerra Republicana a la Conca de Barberà estrena nova junta amb Oriol Pallissó com a president. El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Montblanc encapçala un equip totalment renovat amb membres de diversos municipis de la Conca. La junta actua de moment com una gestora, a l’espera d’oficialitzar-la dintre els processos interns del partit de cara al mes de març, quan s’acabaran les renovacions de totes les territorials.

Pere Lluís Roselló és l’adjunt a la presidència i Josep Maria Vidal, alcalde de l’Espluga, secretari d’organització. Anna March és adjunta d’organització i Enric París, alcalde de Blancafort, és el secretari de finances i administració. Helena Querol és adjunta a finances i administració i Judit Pere, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Montblanc assumeix la secretaria d’imatge i comunicació, on hi ha com adjunt el regidor de la formació a Sarral, Ricard Miquel.

Aida Morgades, regidora a l’Espluga, assumeix la secretaria de la Dona, on hi ha com adjunta Carme Casaa. L’alcalde de Rocafort, Marc Roca, és el secretari de política municipal i Ramon Mullerat, alcalde de Santa Coloma de Queralt assumeix la secretaria de política parlamentària.

La nova junta es va presentar públicament aquest passat dimecres en un míting d’ERC a Montblanc, amb la presència del cap de llista per Tarragona el Congrés, Jordi Salvador. La nova junta ja s’ha reunit diverses vegades des de que es va escollir el passat 5 d’octubre. El procés de renovació de les juntes comarcals s’inicia cada quatre anys després de les eleccions municipals.

ÀUDIO: Oriol Pallissó, nou president d’ERC a la Conca

Els republicans van aconseguir uns bons resultats, passant de 4 a 7 alcaldies, i que passaran a 8 l’any 2021 pel pacte a l’Ajuntament de Sarral. Actualment Esquerra ostenta les alcaldies de Blancafort, L’Espluga de Francolí, Montblanc, Rocafort, Senan, Solivella, Santa Coloma i realitza una oposició constructiva a Vimbodí i Poblet. A més va obtenir la representació més àmplia que mai al Consell Comarcal amb 9 dels 19 consellers/es comarcals i una diputada a la Diputació de Tarragona a partir del 2021.