L’Ajuntament de Montblanc valora en 12 milions d’euros els danys econòmics causats per la riuada del Francolí del passat 22 d’octubre. És encara una xifra aproximada, a l’espera d’acabar de recollir totes les afectacions particulars i públiques de la llevantada.

A hores d’ara, a l’Ajuntament s’han registrat uns 120 veïns afectats per l’aiguat. Hi ha casos molt diferents: des de gent que ha perdut la casa, fins a d’altres que s’han quedat sense una parcel·la, un hort o han perdut el cotxe. Pel que fa al terreny, s’estima que els danys han afectat a unes 100 hectàrees del municipi.

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament fa dies que atén a totes les persones afectades, per poder recollir els seus danys i poder-los valorar. L’alcalde, Josep Andreu, assegura que “les reunions amb Generalitat i Govern espanyol han anat bé. Sembla que a nivell de l’Ajuntament podrem tenir la financiació del 100% dels danys que ens ha fet la riuada, menys les tasques de neteja”. Ara assegura que “haurem de veure com s’articulen totes les ajudes a veïns i privats afectats de Montblanc”. Explica que “aquest dimecres hem tingut una reunió amb Presidència de la Generalitat que ha sigut molt profitosa”.

Andreu assegura que “la xifra és encara molt aproximada, Hi ha danys públics i molts de particulars. S’han perdut les peixeres del riu, camins, terrenys. Ja treballem més enllà del Pont Vell riu amunt. Anem a bon ritme”.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc

L’alcalde ha acabat explicant que el 22 de novembre és la data que els han demanat per poder tenir una valoració més detallada dels afectats per la riuada.