L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, juntament amb el suport tècnic del Consell Comarcal de la Conca, ha fet una primera valoració econòmica dels danys a nivell municipal causats per la riuada, estimats en 1.600.000 €, tal com manifesten en un comunicat.

En aquesta aproximació s’hi comptabilitza la pèrdua del magatzem i la maquinaria de la brigada municipal i de l’ADF, els vehicles de titularitat municipal, els camins municipals i l’entorn del Parc Fluvial; on hi havia la zona d’autocaravanes, un parc infantil i zones adequades per desenvolupar tallers escolars per als visitants la Cova.

A hores d’ara, a l’Ajuntament s’han registrat unes 215 afectacions per l’aiguat per veïns i veïnes del municipi. Detallades en camins (47), establiments (5), habitatges (16), horts (102), vehicles (16), magatzems (5), pous (7) i altres afectacions com sèquies o marges (17).

Aquest dimecres, representants dels departaments de Presidència i Governació de la Generalitat s’han reunit a l’Ajuntament de l’Espluga per tal de fer front a les properes accions. També hi ha prevista per aquesta setmana una trobada entre l’Alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal i la 1a Tinent d’Alcaldia, Aida Morgades amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.