L’Espluga de Francolí viurà la 25a edició de les Ovelles Esgarriades el proper 16 de novembre, el sopar anual que congrega els joves espluguins agrupats en colles i col·lectius amb l’objectiu de retrobar-se tot i que visquin, estudiïn o treballin fora. En aquesta ocasió la pastora Anna Andreu i tota la seva colla han estat els encarregats d’organitzar aquesta edició. Com és habitual la colla organitzadora manté en secret les sorpreses de la nit, la decoració, l’elecció del nou pastor o pastora i tot el que gira entorn d’aquesta nit tan especial i esperada per al jovent espluguí. 

El sopar es fa al Pavelló del Casal i hi participen gairebé 400 persones. L’obertura de portes serà a les vuit del vespre i el sopar començarà a dos quarts de deu. A partir de  dos quarts d’una de la matinada, l’accés és lliure i la festa s’allargarà amb les actuacions del grup de versions La Prole Band, seguit de les sessions dels DJ Richard Fleix i Dave B. 

Ovelles solidàries 

Aquesta edició de les Ovelles Esgarriades també serà especial perquè destinarà tots els guanys a la Riuada solidària al Francolí, que és una iniciativa que neix de la resposta ciutadana per ajudar econòmicament els damnificats per la riuada del riu Francolí del passat 22 d’octubre. La colla organitzadora de les Ovelles Esgarriades 2019 ha decidit donar tots els beneficis a la Riuada Solidària, per tal de poder contribuir a revifar els negocis locals i refer les parts afectades.

Els actes previs; la calçotada esgarriada i el correbars esgarriat 

Enguany es celebren 25 anys de les Ovelles Esgarriades i com a novetat, i per començar-ho a celebrar i escalfar motors, la colla organitzadora de les Ovelles Esgarriades ja es va aventurar a organitzar per primera vegada una Calçotada Esgarriada el passat mes de març, on hi van participar unes 150 persones. També es va dur a terme el ja tradicional “Correbars Esgarriat” al mes de juliol, que enguany va acabar amb sopar i música als Jardins dels Francolins. Finalment només queda l’acte central de les Ovelles, el sopar.

Les Ovelles Esgarriades 

Des de fa 25 anys s’organitza un sopar de colles molt particular a l’Espluga de Francolí, on hi participen gairebé 400 persones de diferents edats i generacions. De les colles se’n diu ramats i cada un té el seu representant que és el pastor o pastora, tot plegats són un ramat d’ovelles esgarriades.  És un sopar autogestionat i cada any l’organitza una colla diferent, el nou pastor/a és escollit mitjançant una sèrie de proves que es fan la nit del sopar.

Aquesta iniciativa és un esdeveniment molt esperat per tots els espluguins que hi participen ja que permet fer pinya com a poble i fer retrobaments amb persones amb qui coincideixes poques vegades durant l’any.