La iniciativa Riuada Solidària al Francolí per ajudar els damnificats de la riuada del passat 22 d’octubre amplia la seva xarxa territorial amb la incorporació del municipi de Montblanc. Un grup de persones voluntàries s’han organitzat des del passat cap de setmana en aquest municipi i han sumat una nova plataforma local al moviment solidari nascut a l’Espluga de Francolí el passat 25 d’octubre.

Per tal de poder complir amb les garanties legals i fiscals necessàries, i sent conscients del caràcter voluntari de les persones implicades, la recaptació dels donatius i el posterior repartiment dels fons serà gestionat de manera independent per cada plataforma local, amb un número de compte específic per a cada municipi. 

En aquest sentit, els donatius recaptats fins ara al número de compte publicat sota la campanya impulsada des de l’Espluga, com s’indicava en la imatge difosa a les xarxes socials, seran destinats a ajudar els particulars del mateix municipi. Per a la recaptació dels donatius que es destinaran a Montblanc, des de la pròpia plataforma local s’està treballant en l’activació d’un número de compte que es farà públic en les properes hores. Riuada Solidària de l’Espluga i Riuada Solidària de Montblanc agraeixen conjuntament qualsevol donatiu o iniciativa solidària i conviden la ciutadania a repartir els futurs donatius entre les dues poblacions. 

En la resta d’àmbits d’actuació, les dues plataformes locals comparteixen sinergies sota el paraigua genèric de la Riuada Solidària al Francolí. Amb la voluntat d’afavorir la transparència, les accions locals es comunicaran amb el nom de cada població, una especificació que també s’afegirà puntualment al logotip dissenyat per Dani Rull.

En el mateix afany de transparència, Riuada Solidària comunica que la data màxima de recepció de donatius per a les dues poblacions serà el 31 de desembre de 2019. Paral·lelament, cada plataforma local treballa en la redacció de les bases, on es detallaran els passos necessaris a seguir per poder optar a les ajudes de cada municipi. 

Les activitats solidàries s’amplien

D’altra banda, el programa d’activitats solidàries previst inicialment només a l’Espluga, s’amplia a dos caps de setmana: el primer serà a l’Espluga, del 22 al 24 de novembre, i Montblanc recollirà el relleu acollint activitats el cap de setmana del 30 de novembre i l’1 de desembre. Les dues Riuades locals estan coordinades en l’organització dels actes i conviden tota la ciutadania a participar-hi.

En aquest sentit, després d’haver registrat prop d’un centenar de propostes per al cap de setmana d’activitats a l’Espluga, es dona per tancat el període de recepció d’actes per aquest municipi i ja està en marxa un nou formulari a riuadasolidaria.cat per recollir les iniciatives que es puguin incloure en la programació que se celebrarà a Montblanc el cap de setmana següent. 

Més enllà dels caps de setmanes d’activitats, Riuada Solidària també celebra i agraeix les iniciatives paral·leles d’entitats locals i d’arreu del país que aporten part dels seus beneficis a qualsevol dels dos municipis. 

Riuada Solidària al Francolí segueix oberta a altres municipis, si així s’organitzen des de la seva societat civil, i posa la seva marca i experiència a disposició d’altres poblacions properes afectades perquè puguin endegar accions solidàries i recaptar i gestionar la recollida de fons des de la seva pròpia plataforma local.