Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta tarda l’ALERTA del pla INUNCAT per la millora de la situació a les zones afectades pels aiguats de la setmana passada. Tot i així, el pla queda en fase de prealerta perquè encara s’estan duent a terme les tasques de recerca de 3 persones desaparegudes i la neteja de les zones afectades pels aiguats.

En aquests moments, el subministrament elèctric i de telèfon als municipis de la Conca de Barberà està totalment restablert, i es mantenen les tasques de neteja de les lleres dels rius i zones afectades.

Demà es faran noves reunions als ajuntaments de l’Espluga de Francolí i de l’Albi amb els veïns; i des de Protecció Civil i els municipis afectats s’està tancant la llista dels desperfectes i valoracions econòmiques.

El balanç actual dels aiguats del passat dimarts és de 4 persones mortes localitzades i identificades, i 3 persones desaparegudes. Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant a la zona juntament amb personal EPAF i maquinària pesant, centrant-se a les zones dels ponts de Montblanc i Vilaverd.