Mitjançant la campanya l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà es fa una crida pública per recollir tot el material relacionat amb la riuada del 22 i 23 d’octubre.

Totes aquelles persones que disposen de vídeos i/o imatges d’aquests dies que esdevindran històrics, el poden fer arribar a l’Arxiu Comarcal per tal de dipositar-ne una còpia.

Per tal de documentar un dels esdeveniments que més han marcat el present, des de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà iniciem una campanya per a recollir el material que ha estat produït sobre riuada del Francolí, ja sigui per la ciutadania o pels professionals que han treballat sobre el terreny per documentar-lo, com ara periodistes.

A banda de lliurar les fotografies a la seu de l’Arxiu Comarcal, també hi haurà diversos punts de recollida, localitzats a les poblacions que s’han vist més afectades pel temporal: l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí, i els ajuntaments de Savallà del Comtat, Vallclara, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. 

L’edifici de l’antic Hospital de Santa Magdalena, seu de l’Arxiu Comarcal, va patir les conseqüències de la crescuda del riu Francolí el passat dimarts, la documentació va resultar intacta i en cap moment es va veure afectada, gràcies a les mesures preventives d’instal·lació dels fons.