Les conseqüències dels aiguats, una setmana després, són encara molt visibles a Montblanc. L’aigua va fer estralls, afectant tota la zona del Pont Vell. Famílies i negocis afectats, cases desaparegudes i cotxes perduts, a més de camins totalment destrossats. L’aigua s’ho va emportat tot per davant.

Un exemple és la casa de la família Parès, coneguts a Montblanc per regentar l’establiment Fotografia Ramper al carrer Major. A tocar del riu hi tenien un xalet, que tot i no ser l’habitatge habitual, s’hi passaven moltes estones. L’aigua es va emportar la casa sencera. Ara només en queda el terra, algun mur i runa. El riu ho va destrossar tot. El fill, Joaquim Parès, explica que «poc abans de les 10 vaig rebre l’avís que l’alarma havia saltat. Poc després ja vam perdre el senyal, i els veïns van veure com la casa marxava riu avall».

La casa formava part de la família des de feia pràcticament 80 anys. El Joaquim pare hi havia treballat mitja vida amb el seu pare. Ahir per primera vegada es va acostar al que queda de la casa per poder immortalitzar el moment. El fill es plantejava ara instal·lar-s’hi. Creuen que si hagués passat de dia potser haurien d’haver lamentat més danys. «Per sort, no hem de lamentar cap mort aquí, perquè els meus pares hi eren sempre aquí. Però un pressentiment em va dir que aquell dia no hi havien d’anar, sort que em van fer cas».

ÀUDIO: Joaquim Parès, propietari d’una casa desapareguda

L’aigua també ha afectat negocis. Un d’ells el restaurant El Molí del Mallol, on encara continuen traient fang, i creuen que en tenen per dies. El restaurant està situat a prop de la llera del riu, i l’aigua va inundar tota la planta baixa, on tenen el magatzem. Es va omplir de runa i troncs.

Ha destrossat neveres, congeladors, els vestuaris dels treballadors, quadres de llum, generadors i la bodega del restaurant, entre d’altres. Unes pèrdues que calculen en uns 100.000 euros. Anna Pasqual destaca que «fa una setmana que vivim dintre del fang, trigarem dies a tornar a la normalitat».

ÀUDIO: Anna Pasqual del restaurant El Molí del Mallol

El restaurant va tancar al públic fins dissabte, tot i que els càtering que tenien programats els van continuar fent. Gràcies a l’ajuda de molta gent, sobretot dels treballadors, una setmana després ja han pogut reobrir i poc a poc recuperen la normalitat.

El mateix dimarts a la nit algun dels treballadors va poder sortir del magatzem quan va començar a entrar l’aigua. Qualifiquen de miracle que ningú prengués mal. Per sort, l’estructura del restaurant no se n’ha ressentit i serà qüestió de temps recuperar tot el que s’ha perdut.