La Colla Gegantera de l’Espluga ha arribat al final d’una nova temporada per tot el territori català havent fet 25 actuacions arreu del país. L’última visita dels Gegants Neolítics ha estat a Vilanova de Prades aquest diumenge 29 d’octubre, 5 dies després dels aiguats del Francolí i el Milans, amb greus danys a la Conca de Barberà. L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga s’ha adherit a la campanyaRiuada Solidària‘ per recollir fons pels damnificats. Molts dels voluntaris de l’entitat han participat aquests dies a les tasques de recuperació dels llocs afectats a l’Espluga de Francolí.  

Actuació a la Festa de la Castanyada

Els Gegants Neolítics són habituals a les festes de la Castanyada de Vilanova de Prades. Aquesta vegada hi van anar acompanyats també del nano Rovelló. La Colla Gegantera va fer ballar els gegants en ple recinte de la fira i l’esmorzar popular, captivant els visitants. Els gegants espluguins van oferir diferents balls durant el matí i també van gaudir de l’esmorzar i de les castanyes torrades.

18 municipis visitats en 25 actuacions

Aquesta temporada els Gegants Neolítics de l’Espluga han actuat en 25 localitats del territori català, inclosa la mateixa Espluga de Francolí. Des del gener, s’ha visitat, entre d’altres, les portes del Centre Penitenciar de Mas d’Enric, al Catllar, on hi ha Carme Forcadell; Tàrrega, Ivars d’Urgell, Montblanc, Llinars del Vallès, Blancafort, Valls, Duesaigües, Barcelona, el Vilosell, Vinaixa, Ulldecona, Sabadell, Verdú, Alcover, la Llagosta i Vilanova de Prades. 

Foto de grup de final de temporada a Vilanova de Prades (Imatge: Cedida)